Vinedos Hontza

Iker Garcia is een jonge kerel die sinds enige jaren enkele familiale wijngaarden bewerkt in Rioja Alavesa. We stellen U graag de Hontza 2019, de Zuria 2019 en de Garaya 2019 voor. De druiven zijn geteeld volgens biodynamische principes en bij het wijn maken geen interventies. Dus geen sulfiet, niet geklaard, geen toegevoegde gisten noch zuren. Pure wijnen op zijn best en de moeite waard om te ontdekken.

Hontza 2019 : 40% Garnacha 60%Tempranillo

Hontza Zuria 2019 : Viura en Calagreno – 7 dagen schilcontact

Garaya 2019 : 30% witte druiven en de rest een mix van rode (tempranillo antiguo/garnacha/calagreno/miguel de arco etc) stokken van meer dan 100 jaar oud

 

 

Familieproject gestart in 2015, Viñedos Hontza geeft vorm aan onze wens om “de kringlopen te sluiten” – van de wijngaard tot het glas – en om ons land te waarderen door authentieke wijnen te maken. Ons werk begint in de wijngaard en bestaat vooral uit de zorg voor het land. We brengen de principes van biodynamica in praktijk . De druif wordt geselecteerd in de wijngaard en als gezin geoogst in kleine containers, om al zijn kwaliteiten te behouden. De productie van onze wijnen volgt dezelfde kwaliteitslogica: minimale tussenkomst tijdens het hele productieproces .

Levende wijnen, wijngaarden met geschiedenis

GEEN TOEGEVOEGDE SULFIETEN

40% rode garnacha en 60% tempranillo

Handmatige verzameling en selectie van de druiven in de wijngaard zelf. Biologische landbouw geleid door biodynamische principes en technieken. Glassnoeien van wijnstokken ouder dan 30 jaar.

Gisting met 50% van de hele druif. De helft wordt minimaal 7 maanden gerijpt in een oude pot van 1600 L. en de andere helft in een Frans eikenhouten vat van 500 L.

Zonder enige toevoeging: GEEN sulfieten, GEEN gisten, GEEN zuurmakers.

Wijn NIET gefilterd, NIET opgehelderd, NIET gestabiliseerd.

Klik op de link hieronder voor PDF