A-Mano

Filosofie
Puglia is niet alleen Oude Wereld, maar ook Oud Italië. Een plaats waar er altijd tijd voor een bezoek is, waar families elke dag samen eten, waar je je buren kent omdat jesamen bent opgegroeid. Het is ook de thuis van eenvoudig groots koken. Alles is vers, seizoensgebonden, rijp geoogst en eenvoudig klaargemaakt om de
intrinsieke smaak te accentueren. We zijn dol op Puglia en maken
“A-Mano” op dezelfde manier als een grootse kok uit Puglia een maaltijd bereid – met Liefde!
We werken met de beste wijngaarden en doen al het mogelijke om de zuiverheid van hun smaken te bewaren. Traditie is onmisbaar in Puglia en onze manier van wijn maken is traditioneel, natuurlijk en respectvol. We gebruiken de inheemse gist die op de
druiven groeit. Onze fermentaties worden koel gehouden om de smaken van de wijngaarden te behouden. Al het mogelijke wordt gedaan om de smaken te behouden, niet om ze te produceren.
Geschiedenis
Elvezia komt uit Friuli in het verre noordoosten van Italië
en Mark komt uit Californië. Ze hebben van Puglia hun
thuis gemaakt omdat hier nog altijd iets mogelijk is dat snel aan
het verdwijnen is in de rest van de wijnwereld grootse wijnen maken

die betaalbaar zijn.
De Druif
De primitivodruif uit Puglia is genetisch verwant aan de Californische zinfandeldruif. En net als veel Italianen is deze wijn warm, vriendelijk en elegant van smaak. Het warme klimaat in Puglia, de hak van Italië zorgt voor het schitterende rijpe fruit in deze wijn. Heerlijk bij alles wat je kunt grillen.