Domaine Parigot

De wijngaarden van Domaine Parigot bevinden zich in Meloisey, vlakbij het gerenommeerde Pommard in een subregio van de Bourgogne genaamd Hautes Côtes de Beaune. De wijnen die enkele kilometers verderop van Pommard worden gemaakt door vader en zoon Parigot zijn minder bekend maar absoluut de moeite waard.

Op 18 hectaren wijngaarden worden verschillende druivenrassen verbouwd, met name Pinot Noir voor de rode Bourgogne en Chardonnay voor de witte Bourgogne wijn. Er wordt zoveel mogelijk biologisch gewerkt waarbij de druiven handmatig worden geplukt van gemiddeld 30 jaar oude wijnstokken. De meeste wijnen worden na het vinificatieproces op hout gerijpt om ze het volle karakter te geven dat zo kenmerkend is voor een goede Bourgogne.

Probeer dan eens van de pareltjes van Domaine Parigot! Dit familiebedrijf wordt geleid door vader Régis en zoon Alexandre die samen de mooiste Bourgogne wijnen maken, iets wat keer op keer wordt bevestigd door toonaangevende gidsen als de Guide Hachette. Hun ‘Clos de la Perrière’ is jaar na jaar een van de beste in zijn categorie, ook wat betreft prijs/kwaliteitverhouding!