Finca Vegas

Finca Vegas Winery ligt in de prachtige enclave Las Vegas, Tenerife, en werd opgericht in de jaren tachtig. Met een totale oppervlakte van 6 hectare gelegen tussen een 60 meter hoge stenen “klif” en een natuurlijk ravijn, beschikt het landgoed over iets meer dan 2,5 hectare eigen wijngaarden. De druivensoorten Baboso Blanco, Castellana Negra, Syrah en Malvasía Rosada worden 600 meter boven de zeespiegel geplant in bodems die worden gekenmerkt door vulkanisch zand en een grote hoeveelheid vulkanisch gesteente. Een extreme wijnbouw, handenarbeid gericht op de kwaliteit van de druif en respect voor het milieu

Anthony Weytjens

Anthony’s visie voor Finca Vegas is om het ware karakter van de druiven die hij gebruikt te vertegenwoordigen.

Het belang hechten aan de wijngaard als eerste stap in het wijnmaken is essentieel voor het produceren van kwaliteitswijnen.

Na een opleiding op de Canarische Eilanden, Barcelona en Bordeaux vestigde Anthony Weytjens zich in Finca Vegas in Las Vegas, Tenerife. Op driejarige leeftijd verhuisde Anthony’s familie naar de Canarische Eilanden, maar pas toen zijn ouders begin jaren 2000 een wijndomein kochten, kon Anthony ervaren wat het betekent om wijn te maken.

“Dat moment veranderde mijn leven. Ik bracht veel tijd door met onze wijnmaker en ik wist dat ik mijn passie had gevonden.”

Hij veranderde de loop van zijn leven en besloot zijn studie in Barcelona achter zich te laten en een opleiding tot hogere technicus in de wijnbouw en oenologie te beginnen in Montagne-Saint-Emilion (Bordeaux). Na het behalen van zijn diploma studeerde hij aan de Bordeaux University of Sciences, waar hij in 2009 afstudeerde in de biologie. In 2011 voltooide Anthony zijn professionele studie en behaalde zijn Master in wijnbouw en oenologie aan de universiteit voor oenologie in Bordeaux. Dankzij deze nieuwe en uitgebreide kennis kon hij een aantal felbegeerde stages krijgen bij enkele van de beste kastelen van Frankrijk. Hij kreeg zelfs de kans om in Napa Valley te werken en begon zo zijn carrière in Californië, Verenigde Staten. Het klimaat in Napa lijkt sterk op dat van de Canarische Eilanden, en het unieke karakter van de wijnbereidingsmethoden in Californië wekte zijn verlangen om meer te leren. Door te werken aan verschillende aspecten van de wijnbereiding, het beheer van wijngaarden en de ontwikkeling van wijnmerken, kreeg hij een grondig inzicht in de wijnindustrie, van druif tot fles.

“Achter een goede wijn schuilt een geweldige familie”