Gravner

josko_gravner_foto_a.barsanti

Josko Gravner is een mythe in de wereld van de natuurlijke wijnen.

Hij past de ecologische methode toe: geen insecticiden, geen chemische stoffen, geen onkruidverdelgers. Gravner perst verticaal, gebruikt alleen maar grote ‘botte’ (houten vaten) en laat de schillen volledig mee vergisten. Maar dat is niet alles. Hij gebruikt sinds enkele jaren enkel Amfora’s om te wijnen te laten vergisten. De eerste 100% amforawijnen zijn gemaakt van de oogst van 2001.

gravner2

Hij maakt ook geen enkel compromis als het op kwaliteit en … op gezondheid aankomt.
“De producten die in de wijnbouw gebruikt worden, zijn een ramp voor de grond, èn voor de druif”, zegt hij, “Ik kan geen wijn van anderen meer drinken, het is meestal vergif.”
Volgens Gravner moeten de planten  zelf leren groeien en zich verdedigen. Dat maakt hen sterker. En de wijn beter.
Hij wil ook alleen wijngaarden “waar ze in deze streek oorspronkelijk altijd gestaan hebben”: in de heuvels, op meer dan 180 meter hoogte.

Op de website van Josko Gravner vinden jullie alle verdere info over hem, zijn wijnen en zijn manier van werken.

http://www.gravner.it/