Domaine Henri Klée

Al vanaf 1624 is het wijnhuis Henri Klee actief en is de traditie van vader op zoon overgegaan. Ondertussen al de 9° generatie. Het wijnhuis heeft circa 7 hectare wijngaard vlakbij de hoofdstad Colmar en verbouwt hier verschillende druivensoorten o.a.  Pinot Blanc, Riesling, gewürstraminer . De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd door Phillippe Klee, zoon van Henri. Hun crémant is bijzonder fris en ideaal als aperitief mede omdat ze er 30% riesling in assembleren.

De wijngaarden van familiebedrijf Henri Klee liggen tegen de hellingen van het Katzenthal, een kleine vallei in de Elzas. Philippe Klee is de negende generatie aan het hoofd van het bedrijf, dat al vanaf de zeventiende eeuw bestaat. In de wijnmakerij combineert Philippe de oude tradities met nieuwe technieken. Hij werkt met manshoge houten vaten, die zijn vader nog heeft laten maken. Zulke vaten worden al eeuwen gebruikt in de streek, ze geven de wijn die erin rijpt een zachte, subtiele houtsmaak. Maar Philippe bestelde ook hypermoderne apparaten, zoals de nieuwe pneumatische pers. Daarmee worden de druiven heel zacht en voorzichtig geperst, zonder de pitjes in de druiven te kneuzen.
Een stevige, stijlvolle Elzasser, met een fijn mineralig karakter en lichte tonen van kruiden en specerijen. Lekker bij wit vlees, vis, kaasfondue, schaal- en schelpdieren, asperges, maar ook heerlijk als aperitief.