Hans Diwald

Het familiebedrijf Diwald wordt gerekend tot een van de pioniers van de Oostenrijkse biologische wijnbouw.

De Grüner Veltliner is een typische Oostenrijks druivenras en is dan ook het meest voorkomende ras. Dit heeft uiteraard ook veel te maken met het klimaat waar deze druif het erg goed doet.

Dit familiebedrijf is één van de pioniers van biologische wijnbouw in Oostenrijk. Het is gelegen in de regio Wagram-Donauland, ongeveer 60 kilometer ten noorden van Wenen. Tachtig procent van de wijngaarden is gelegen op lössgronden en twintig procent op zogenaamde rode “Schotter” (gesteente).

Martin Diwald wil met deze combinatie de wijnliefhebbers die Chardonnay drinken laten kennismaken met de Grüner Veltliner. De Grüner Veltliner is een typische Oostenrijks druivenras en is dan ook het meest voorkomende ras. Dit heeft uiteraard ook veel te maken met het klimaat waar deze druif het erg goed doet.

De Chardonnay zorgt voor de rondheid in de wijn en geeft de wijn ‘body’ en de Grüner Veltliner zorgt voor de aangename frisse zuren. Een aangename frisse wijn met een zachte rondheid en aroma’s van lychee en mango.

Klik op de link hieronder voor PDF

diwald