Jean-Francois Decroix

In de wijngaard

Jean-François Decroix is ​​een pionier van de biologische wijnbouw in de Charente.
"Alle middelen zijn er, in de natuur. Het is alleen aan de wijnmaker, de ambachtsman van zijn wijn, om deze zo goed mogelijk te gebruiken om de schoonheid van zijn terroir te onthullen. "

Zijn sleutelwoord voor het beheer van de wijngaard is autonomie.

Autonomie en onafhankelijkheid van de wijnstok ten opzichte van externe bijdragen. Dit wordt mogelijk gemaakt door tussenliggende gewassen van augustus tot mei die het hele jaar door aan de fysiologische behoeften van de plant zullen voldoen. Bonen, erwten, haver ... die de wijnstokken voeden als ze ze nodig hebben. Een rijk en overvloedig bodemleven zorgt dus voor voldoende en continue voeding van de plant tijdens zijn vegetatieve cyclus van april tot eind oktober.

DIn de kelder

Een 100% natuurlijke cognac

De door de bodem gevoede druiven bevatten de gisten die van nature suiker in alcohol veranderen tijdens het vinificatieproces. De resulterende wijn, gedestilleerd met de Charentaise-methode, zal worden omgezet in cognac. Langzaam rijpen, in eiken vaten van onze bossen, geeft de cognac dan een natuurlijke zoetheid.

Jean-François Decroix heeft door middel van een teamonderzoek naar montagemethoden de smaken van weleer van een cognac-'aard 'weten te vinden. Een cognac die de magie en schoonheid van het leven respecteert en verhoogt.

Deze cognac is niet alleen een drinkbare spijsvertering! Het zal ook uw cocktails en longdrinks sublimeren.