La Magia

fattoria-la-magia

Zoals de familie Schwarz zelf zegt beschikken zij over zo’n prachtig terroir dat  het verdient om verzorgt en beschermt te worden met veel passie en respect voor de omgeving en de natuur.

Het “juweel” van de familie is de 40-jaar oude wijngaard van ongeveer 15 hectare enkel beplant met sangiovese.  Dit perceel domineert de vallei vanop een hoogte van 450 meter en ligt op de zuidoostelijke flank van de heuvel.    Hier wordt de grond steeds bewerkt met respect voor de bodem, zonder chemische snufjes.

De Brunello di Montalcino is gemaakt van 100% sangiovese grosso. Lopend door de heuvels van Toscane voel je dat het iets speciaals is. De sfeer, de geur, het uitzicht, alles klopt. 2012 was een zeer goed jaar in Brunello di Montalcino. James Suckling noemt het een “Rockstar Vintage” en geeft deze La Magia maar liefst 96 punten.

Biologisch, handmatig geoogst, een maand maceratie op schil voor optimale extractie, drie jaar rijping op grote 500-liter vaten van Frans eiken en nog eens een jaar rijping op fles. Je ruikt de magie van Montalcino en de Màgia wijngaard. Kracht en structuur zijn perfect in balans met een geweldige elegantie. Typische geuren van rood fruit (kersen), viooltjes, delicate specerijen en lichte minerale tonen. In de smaak heb je dezelfde rode kersen, aangevuld met amarena, cassis, aardse geuren en weer de specerijen. Stoere, terughoudende tannines geven de wijn ruggengraat en de mogelijkheid tot lange rijping. De krachtige, stoere wijn vraagt eigenlijk nog een paar jaar geduld. Kun je de verleiding niet weerstaan, doe de wijn dan ruim van tevoren in een karaf en schenk uit in grote glazen.

Niet voor niets heten wijnhuis én wijngaard La Màgia. Vernoemd naar een huis waar Pelgrims konden rusten, en natuurlijk naar magie. De 54-hectaren wijngaard ligt in het idyllische Toscane, net ten zuiden van Montalcino. De stokken hebben de respectabele leeftijd van 36 jaar, waardoor ze wijnen diepgang geven. De ondergrond van klei is ideaal om water vast te houden in de droge zomer en kracht te geven, terwijl de toplaag van zandsteen juist heel goed draineert en de wijn een open, geurig karakter geeft. Ying en yang in de wijngaard en daarmee in de wijn.