Van origine komt Axel uit Oost Duitsland, vlak na de val van de Berlijnse muur verliet hij (op zeventien jarige leeftijd) zijn geboorte land om wijn te gaan maken in Zuid Frankrijk, na bij verschillende wijnboeren gewerkt te hebben heeft hij zijn eigen wijngaarden gekocht nabij La tour sur orb, om natuurlijke wijn te gaan maken.Hij oogst de druiven vroeg in de ochtend en de laatste druiven die geoogst worden worden gekoeld tot de zelfde temperatuur als de eerst geoogste druiven alvorens ze in de cuve vergist worden, overwegend maceration carbonique.
De Wijnen
La peur du rouge Pet’ nat
Het perceel waar de chardonnay staat aangeplant ligt op 450 meter hoogte.De eerste oogst wordt halverwege augustus gedaan om een erg droog en frisse wijn te kunnen maken.Vinificatie: maceration carbonique gedurende 10 dagen.Vervolgens een late oogst halverwege oktober.Vinificatie: maceration carbonique tot aan kerstmis, vervolgens wordt het geperst tot een mooie jus.Daarna worden de twee wijnen geassembleerd.Vervolgens wordt de helft van de cuve gebotteld wanneer de wijn nog niet volledig is uitvergist, om een mooie kleine bubbel te verkrijgen wanneer de wijn verder vergist op fles. De andere helft van de cuve fermenteert volledig tot het een droge wijn is, dit is La peur du rouge normal. Geen toegevoegde sulfieten.
Avanti popolo,
Gemaakt met 65 jaar oude druivenstokken die groeien op een bodem van graniet en kwarts.Het perceel is in zijn geheel omsloten met natuur en bevat veel bloemen (o.a.orchideen).Alle druiven worden geplukt op het zelfde moment en gaan op het zelfde moment in de cuve.
Rendement van 12 hl per ha, maceration carbonique van 14 dagen. Geen toegevoegde sulfieten.
Fou du roi,
De druiven stokken grenzen aan die van Avanti popolo maar staan op terrassen van leisteen.Alle druiven worden geplukt op hetzelfde moment en gaan op hetzelfde moment in de cuve.De maceration carbonique duurt 3 weken. Geen toegevoegde sulfieten.
Un pas de cote
Bodem: granitic sands. Maceration carbonique van 3 weken. Geen toegevoegde sulfieten.