Mas Bertran

Mas Bertran is gevestigd in de Catalaanse wijnregio Penedès, ook (en misschien vooral) bekend vanwege de cava. Het is één van de oudste wijnbouwstreken in Europa, gekenmerkt door een bijzonder gevarieerd landschap, maar telkens met een bodem met veel kalksteen en goede drainage. Dit laat de wijnbouwers toe heel uiteenlopende en toch steeds goede wijnen te maken.

Mas Bertran is een familiebedrijf dat wordt geleid door Eva en Santi Ventura. Ze verbouwen vooral druiven typisch voor de regio: Xarel-lo, Parellada en Macabeo. Niet zo heel lang geleden werd de wijnmakerij helemaal vernieuwd, maar de huidige technologie wordt bij Mas Bertran gecombineerd met traditionele technieken. Bovendien willen ze het proces van druivensap tot wijn zo weinig mogelijk beïnvloeden, door de natuur zoveel mogelijk haar gang te laten gaan.

Deze klassieke cava is helder citroengeel met fijne bubbels. In de neus ontdek je wat florale toetsen in combinatie met lichte citrus- en gistgeuren. Op het pallet resulteert dit in een frisse cava met een mooie aciditeit en een licht bittertje in de afdronk.

Drink hem als aperitief of bij vis- of gevogelte gerechten.