Massa Vecchia

Massa Vecchia is gelegen in Maremma, Toscane, op de hellingen van de Metallifere Hills. Of, om precies te zijn, aan de voet van de heuvel waarop de stad Massa Marittima staat. Het is een klein domein met 6 hectare, 3.6 wijngaarden, 1.5 van olijven en 0,8 van graan. Het produceert ongeveer 15.000 flessen wijn per jaar en olijfolie in kleine hoeveelheden.

De boerderij werd in 1985 opgericht door Fabrizio Niccolaini en zijn vrouw, Patrizia Bartolini. Sinds 2009 wordt het gerund door Francesca Sfrondrini, Patrizia’s dochter.

Werken met de natuur is altijd de filosofie van Massa Vecchia geweest. De producten van de boerderij zijn de vruchten van hun respect voor de natuur en voor de cycli die de natuur hen oplegt, de mens is hier de bewaker van dit natuurlijk proces zonder het te manipuleren. Op deze manier is de wijn een weerspiegeling van “het land”. De wijngaarden worden  uitsluitend bewerkt met de hand, met meststoffen van de boerderij en  met zo min mogelijke ingrepen, De enige behandelingen die worden gebruikt zijn  zwavel en koper.  Geen chemicaliën  in de kelder. De  wijn wordt ook gemaakt zonder toevoeging van sulfieten. Puur natuur !

Klik op de link hieronder voor PDF

massa vecchia