Vigneto San Vito

De wijngaard ligt op een hoogte van 200 meter boven de zeespiegel waar we genieten van een prachtig uitzicht op de stad  Bologna , in een ongerepte omgeving en in een oud-wijngebied.

Met de overname in 2005 van een jong gepassioneerd koppel , is men begonnen aan een ambitieus project met als doelstelling de traditionele wijnen van Bologne opnieuw in de kijker te zetten met de nadruk op “terroir” wijnen.  Zij doen beroep op de bio-dynamie om de wijngaarden opnieuw te doen herleven zoals in de middeleeuwen , zonder bemesting en met gebruik van natuurlijk humus.

Dezelfde benadering wordt toegepast in de kelder. De fermentaties zijn spontaan met  autochtone gisten en zonder  filtratie.

Dit is geen geloofsbelijdenis of  marketingstrategie, maar een kwestie van smaak, door de herontdekking en het opnieuw gebruiken van oude technieken wordt de vruchtbaarheid van de aarde vergroot en haar sterke verbinding met haar producten te gewaarborgd.

Orsi

Spontane gisting met autochtone gisten in staal zonder filtratie. De tweede gisting gebeurd in de fles en deze treedt altijd op  met de komst van de lente. Geen dégorgement dus de wijn is van nature troebel .
Instructies: De wijn kan worden geserveerd zonder de fles te schudden als je geen droesem in het glas wenst.  Maar wij  suggereren om de fles toch te schudden vóór het ontkurken om zo volledig van de wijn te kunnen genieten.