Het is toch godgeklaagd !

Het is toch godgeklaagd. Weken van tevoren wordt in menige Vlaamse huiskamer druk gedebatteerd over het kerstmenudiner, het menu wordt zorgvuldig samengesteld, de beste ingrediënten in huis gehaald, gerechtjes worden op voorhand uitgeprobeerd. Maar de wijn, die wordt vaak gewoonweg vergeten. De dag zelf duikt men nog snel de kelder in of holt men naar de dichtstbijzijnde winkel om lukraak iets in huis te halen. Fout natuurlijk want de wijn is op z’n minst even belangrijk als het gerecht, als men teleurstellingen wil vermijden. Daarom helpen wij u bij het uitkiezen van de ideale wijn bij Uw zorgvuldig gekozen menu !

Hierbij al enkele tips :

Als U een alternatief zoekt voor de “bubbeltjes” dan blijft een frisse witte wijn de beste denkbare aperitief.  Uw smaakpapillen worden niet al te veel verzadigd, zodat u  ten volle kan genieten van al dat moois dat straks op tafel komt.

Het voorgerecht maakt de tong nieuwsgierig naar alles wat zal volgen. Moderne voorgerechten zijn fris en licht: koude vis, koud vlees, lichte salades of schaal- en schelpdieren, doorgaans met een lichte saus. Een lichte droge wijn dus.

Vis moet zwemmen. Eerst in water, daarna in boter en vervolgens in wijn. Een goede regel is: hoe edeler de vis, hoe mooier de wijn.  Wit en droog zijn hier de keuze. Drinkt u alleen rood, ga dan voor een erg zachte taninne-arme wijn.
Vlees gebakken, geroosterd, gebraden, een entrecôte, rollade, ribstuk, pelswild… vormt een volmaakt gezelschap voor een mooie rode wijn. De keuze is eindeloos, maar ook hier geldt: hoe verfijnder het gerecht, hoe verfijnder de wijn.

We eten zoete desserts enkel uit beleefdheid. Maar… we zijn natuurlijk altijd erg beleefd. Het dessert is de afsluiter van de maaltijd, en daaraan moet in ieder geval een goede herinnering blijven hangen en de wijn kan hier de kers op de taart zijn!

Met veel plezier begeleiden we U in Uw zoektocht naar de ideale wijn bij Uw gerechtjes !

U kan uw menu even doormailen met veel plezier zetten wij er de gepaste wijnen naast !

 

 

|